Verdens første AutoStore-lager – stadig i fuld vigør

Elotec udvikler teknologi til at beskytte liv og værdigenstande. I 2005 blev alarm- og overvågningsvirksomheden den første i verden til at automatisere sit lager med AutoStore – designet og leveret af Element Logic.

Administrerende direktør, Jan Kleven, smiler stolt til kameraet foran Elotecs AutoStore-løsning med medarbejdere, der betjener portene i baggrunden.
SKRÆDDERSYET: Elotec har designet sit eget inventar til computere og printere. Bemærk også den Ferrari-røde kabelbakke, som matcher standardrobotfarven fra Element Logic. På billedet ses administrerende direktør Jan Kleven. Foto: Martin Innerdal Dalen.

”Vi værdsætter tilpasningsdygtighed og innovation, hvilket dagligt gavner vores kunder”, siger Jan Kleven, administrerende direktør hos Elotec. Han fortsætter:

”Elotec leverer teknologi, som redder liv og værdigenstande, og det er derfor vigtigt, at vi er pålidelige og effektive med vores leverancer. Vores røgdetektorer ser ofte ens ud, men de har forskellige egenskaber, og manuelt er det nemt at vælge den forkerte ved en fejl. En plukfejl kan potentielt have fatale følger”.

For at eliminere menneskelige fejl og øge effektiviteten og kvaliteten blev Elotec den første til at investere i en AutoStore-løsning – hvilket markerer begyndelsen på en ny æra for lagre over hele verden.

Roger Furnes og Jan Kleven stående inde i Elotec-lageret.
INNOVATIV: Elotec leverer sikkerhed til autoriserede forhandlere i Norge og internationalt. Siden virksomhedens tilblivelse i 1992 har Elotec fokuseret på innovation og tilpasning til det nuværende marked. Roger Furnes (til venstre) og Jan Kleven. Foto: Martin Innerdal Dalen.

Havde to år til at få det til at fungere

Verdens første AutoStore-lager. Som det første lager i verden med AutoStore var det udfordrende at finde den mest effektive anvendelse. Især operatørerne var skeptiske til at begynde med.

”Vi gav os selv en toårig periode til at få det til at fungere. Jeg lovede medarbejderne, at jeg ville køre en bulldozer direkte ind i AutoStore-systemet, hvis vi stadig savnede de manuelle betjeninger efter denne tidsramme”, siger Kleven.

Heldigvis behøvede Kleven ikke at låne en bulldozer, og Elotec har siden 2005 været i konstant vækst.

”Det bedste ved AutoStore er, at vi ved, at jobbet bliver udført ordentligt. Vi har hele tiden en opdateret lagerliste, og både vi og vores kunder sparer tid”

-Jan Kleven

Jan Kleven og Roger Furnes kigger ud mod AutoStore-robotterne på gitteret.
STOLT: Elotecs AutoStore-løsning er beskyttet af Elotec Aspect – en aspirerende røgdetektor udviklet til tidlig røgdetektering i lagre og store områder. Foto: Martin Innerdal Dalen.

Forretningsudvidelse og lageropgradering

I de tidlige 90’ere blev Elotec markedsleder inden for brandalarmer for de barske forhold i landbruget. I de følgende årtier videreudviklede Elotec denne teknologi for at beskytte nye industrier, såsom sundheds- og fængselsindustrien.

En medarbejder håndterer ordrene fra AutoStore.
OPGRADERING: De nye operatørporte fra 2019 erstattede den oprindelige port fra 2005 og kan nu behandle flere ordre. Foto: Martin Innerdal Dalen.

Selv efter femten år i brug fungerer verdens første AutoStore-system stadig i fuld vigør. For at kunne håndtere en stigning i kunder og varelager opgraderede Element Logic i 2019 Elotecs AutoStore til de nyeste hardware- og softwareløsninger. Opgraderingen omfattede nye operatørporte, ny software og opgradering af robotterne. AutoStore-gitteret og beholderne er imidlertid de samme som installeret tilbage i 2005.

“Idet vi har verdens første AutoStore-lager, var løsningen efter et stykke tid ikke helt optimal. Heldigvis har Element Logic været hjælpsomme og guidet os gennem vores store opgradering i 2019”, siger Roger Furnes, logistikchef hos Elotec.

Få problemer og høj kundetilfredshed

Da Elotec er fortrolig med sin AutoStore-løsning – verdens første AutoStore-kager, kan der gå år imellem, der opstår et behov for at kontakte Element Logic support.

“Vi har meget få problemer med vores AutoStore-system og har næsten ikke haft nogen downtime, siden vi begyndte at drive robotterne i 2005”, siger Furnes.

Element Logic fortsætter med at være i dialog med Elotec for at sikre en jævn drift og for at finde områder, der kan anvendes.

“Vi følger op med performance-rapporter en gang om måneden og servicerer systemet mindst to gange om året – afhængigt af driftstiden”, siger Arnold H Nielsen, Key Account Manager hos Element Logic Norge og fortsætter:

“Vi ønsker at blive ved med at optimere løsningen til kunden. Hovedmålet er, at vores løsning altid skaber værdi”.

Elotecs mange kunder er henrykte over den service, de oplever.

”I vores årlige undersøgelse scorer vi altid højt ved levering. Vi leverer hurtigere og med mere præcision til vores kunder, end vores konkurrenter gør”, forklarer Furnes.

Ved at have et ry for at levere høj kvalitet hurtigt føler installationstemaet hos Elotec sig også mere selvsikre, hvilket giver Elotec endnu en konkurrencemæssig fordel.

Ved at have ry for at levere høj kvalitet hurtigt føles installationsteamet hos Elotec mere selvsikker – hvilket giver Elotec endnu en konkurrencemæssig fordel.

Jan Kleven arbejder på en af AutoStore-robotterne.
SKRÆDDERSYET: Element Logics montageteam tilpassede den nyeste version af service-mezzaninen til det originale AutoStore-gitter. Foto: Martin Innerdal Dalen.

Vil du vide mere om vores løsninger?

Kontakt os for mere information