AutoStore-robotlager forbedrer arbejdsmiljøet hos Sanistål

Et AutoStore-robotlager med 52 robotter leveret af Element Logic har overtaget en stor del af pakkehåndteringen på Saniståls centrallager i Billund. Det er til stor gavn for arbejdsmiljøet på lageret.

Færre tunge løft for lagermedarbejderne og hurtigere plukning af varer.

Det er to af de konkrete gevinster for Sanistål og virksomhedens medarbejdere, efter at Sanistål i september 2021 implementerede sit første AutoStore-robotlager fra Element Logic. Et anlæg, som på kort tid har forbedret arbejdsmiljøet blandt lagermedarbejderne på Saniståls centrallager i Billund.

”På AutoStore-anlægget foregår det meste af mit arbejde ved en arbejdsstation, og det er robotterne, der henter kasser med varer og afleverer dem til mig, så jeg kan pakke dem i kuverter, i papkasser eller på paller. Mit arbejde er ikke nær så hårdt som før, og jeg foretrækker helt sikkert at arbejde i AutoStore,” siger 20-årige Ian Andersen, der arbejder i AutoStore-teamet hos Sanistål.

Arbejdsmiljøkoordinator Henriette Marker Thomsen og driftschef Sine Solhøj Hansen.
Foto: Lars Horn / Baghuset. Sanistål, Billund. Dato: 20.01.22.

Sparer mange løft på en dag

De 52 AutoStore-robotter klarer nu det meste af det tunge arbejde med at plukke og bringe varerne, hvilket minimerer antallet af tunge løft for lagermedarbejderne og letter plukningen af varer på centrallageret i Billund.

”Før skulle jeg løfte hver eneste kasse over på en vogn. Nu skal jeg bare give kassen et lille puf over på et automatisk transportbånd, der sender pakken videre i systemet, og det sparer mig for en del løft hver dag,” siger Erik Pedersen, som også arbejder på centrallageret i Billund.

Øger lagereffektiviteten

Robotlageret fra Element Logic øger lagereffektiviteten hos Sanistål, eftersom de i alt 52 robotter plukker varerne knap tre gange hurtigere end ved manuelle pluk.

”Vi er ikke blevet færre medarbejdere på grund af AutoStore, men vi er blevet mere effektive, så vi kan håndtere endnu flere varer i fremtiden. Og så er det alletiders, at robotanlægget også er en forbedring af medarbejdernes arbejdsmiljø,” siger Sine Solhøj Hansen, der er driftschef på Saniståls centrallager.

Erik Pedersen.
Foto: Lars Horn / Baghuset. Sanistål , Billund. Dato: 20.01.22.

Fokus på arbejdsmiljø

Med øje for medarbejdernes arbejdsmiljø og sikkerhed har det helt fra begyndelsen været vigtigt for Sanistål at involvere centrallagerets medarbejdere i implementeringen af det nye AutoStore-anlæg.

På den måde har medarbejderne haft medindflydelse på forhold, som i det daglige har en indvirkning på arbejdsmiljøet.

”De har haft stor indflydelse på, hvordan arbejdsstationerne er blevet indrettet. Medarbejderne har været med til at bestemme, hvor skærmen er placeret, hvor scanneren sidder, og hvor meget afsætningsplads der er brug for. Vi gør meget ud af at involvere medarbejderne i at skabe et godt arbejdsmiljø,” siger Henriette Marker Thomsen, der er arbejdsmiljøkoordinator på centrallageret.

Ian Andersen.
Foto: Lars Horn / Baghuset. Sanistål , Billund. Dato: 20.01.22.

Vigtigt med optimalt samspil mellem mennesker og teknologi

Hos Element Logic er det vigtigt for os at opnå det optimale samspil mellem mennesker og teknologi – både når det kommer til arbejdsmiljø, sikkerhed og optimering af processer.

Læs her, hvordan vi hos Element Logic klæder dine medarbejdere bedst muligt på til at arbejde med AutoStore.

Og her kan du læse Saniståls originale historie.

 

Klar til det næste skridt?

Find ud af, hvordan Element Logic kan optimere dit varelagers ydeevne.

Kontakt os