Ved at implementere Autostore® sparede Elektroskandia plads, øgede sin varelagereffektivitet og styrkede sin lønsomhed

”Med AutoStore® kan vi nu opbevare flere varer på mindre plads og samtidig øge lønsomheden,” siger forhenværende Distribution Director Arild Brennholm.

For at imødekomme kravene på et stadigt mere konkurrencepræget marked er Elektroskandia Norge AS afhængig af en effektiv logistik. Som en af Norges førende leverandører af elektrisk udstyr til industrien og installationsbrancherne, er virksomheden altid fokuseret på at forbedre sin logistik ved at benytte de mest effektive lager- og håndteringsløsninger.

Signifikant effektivitetsstigning med AutoStore®

Elektroskandia valgte i 2012 at implementere Autostore® leveret af Element Logic samt den unikke software Element WCS® – der netop er udviklet til at sikre maksimale ydeevne af AutoStore®.

”AutoStore® gjorde det muligt at centralisere over 60 procent af varehåndteringen i én zone, hvilket tidligere var opdelt i adskillige manuelle zoner og vertikale lifte og karusseller. Som et resultat af dette blev både vareflow og effektivitet forbedret væsentligt, men vi var også i stand til at reducere antallet af forsendelser til vores kunder,” siger forhenværende Distribution Director Arild Brennholm.

Med sin unikke egenskab som pladsbesparer gjorde AutoStore® det muligt for Elektroskandia at spare så meget som 1.000 m2 gulvplads.

autostore

Færre omkostninger og lavere påvirkning af miljøet

AutoStore® er et såkaldt green line-system, som er omkostningsreducerende takket være sin topmoderne teknologi, energieffektive moduler og robotter, der genoplader batterierne under drift, hvilket sikrer et lavt strømforbrug.

”Systemet bidrager også til færre plukfejl og et lavere strømforbrug, hvilket igen fører til færre omkostninger og en lavere påvirkning af miljøet,” siger Arild Brennholm.

Element Logic som totalleverandør

Med udsigt til øget aktivitet på flere projektleverancer besluttede Elektroskandia at oprette et nyt distributionscenter (DC) for at få den fremtidige nødvendige fleksibilitet og effektivitet.

Element Logic var totalleverandør på den nye 14.500 m2 store bygning, som åbnede i 2017 i Langhus uden for Oslo. Element Logic leverede alt det nødvendige varelagerudstyr, inklusiv pallehylder, kabeltrommehylder og cantilever-hylder, ligesom man flyttede og delvist øgede AutoStore-system.

”Sammen med Element Logic lagde vi en stor indsats i at gøre varelageret så funktionelt og effektivt som muligt og derved undgå kompleksitet og øge fleksibiliteten,” siger Arrild Brennholm.

Flytningen af 222 såkaldte semi-loads med varer, inklusiv AutoStore-systemet, var en stor udfordring, som krævede en del planlægning i samarbejde med Element Logic.

”Vi er meget tilfredse med at have eksekveret projektet under fuld drift og uden hverken kundeklager eller øvrige problemer,” slutter Arrild Brennholm.

Boost din effektivitet

Find ud af, hvordan Element Logic kan optimere dit varelagers ydeevne.

Kontakt os