Hos Proshop har lagerrobotterne skabt 15 nye jobs

Den danske webshop Proshop har ansat 15 nye medarbejdere, siden virksomheden introducerede sit AutoStore-anlæg i foråret 2018. Proshop er således et godt eksempel på, at robotter og mennesker kan arbejde side om side og derved skabe øget profitabilitet.

Kilde: TV2 Østjylland

Hos den Aarhus-baserede webshop Proshop har introduktionen af robotteknologi på lageret ikke kostet arbejdspladser, lagerrobotterne har derimod skabt 15 nye jobs.

Tværtimod har Proshop ansat 15 flere medarbejdere, siden virksomheden i foråret 2018 implementerede sit AutoStore-anlæg fra Element Logic.

”Havde vi ikke indført robotteknologi dengang, var vi muligvis gået fra dengang 140 medarbejdere til måske 0. Det er fedt, og vi er rigtig stolte af vores robotlager,” siger Ivan Jæger Christiansen, administrerende direktør i Proshop, i ovenstående video.

Forbedret effektivitet og bedre toplinje

Proshops AutoStore-anlæg er på 3.000 m2 – vel at mærke på kun godt 1.000 m2 gulvplads – og har en kapacitet på 1.000 varer i timen. De oprindelige 40 lagerrobotter er i efteråret 2019 blevet suppleret med yderligere ti, hvilket bringer det totale antal op på 50. Det gør anlægget til en af de største AutoStore-installationer i Danmark.

Anlægget blev taget i brug efter en periode med stort pres på Proshops manuelle lager som følge af et stort Black Friday- og julesalg i 2017. Takket være AutoStore har Proshop – som blandt andet forhandler forskellige elektronik- og it-produkter – siden da forbedret sin lagereffektivitet og øget sin toplinje med 30 procent.

”Priskonkurrencen er ekstrem hård på elektronikmarkedet. Man tjener simpelthen få kroner på at sælge en iPhone eller en bærbar computer Så hvis vi ikke er effektive nok, kan vi ikke sælge varen billigt nok, og hvis ikke du kan sælge den billigt nok, sælger du den slet ikke,” siger Ivan Jæger Christiansen.

Aflaster medarbejderne

Også hos Proshops medarbejdere er der stor tilfredshed med de mekaniske kolleger.

”De er med til at gøre os klar til at løfte vores julehandel, uden at vi skal løbe hurtigere og arbejde længere,” siger lager- og logistikchef Ronnie Stormfeldt.

Lær mere i ovenstående video fra TV2 Østjylland.