E-handels-startupvirksomheden Bergfreunde øgede sin effektivitet i ordrepluk med mere end 400 % med AutoStore fra Element Logic

Bergfreunde.de er en e-handels-startupvirksomhed fra Kirchentellinsfurt i Tyskland. Virksomheden investerede i et 2.500 m² stort AutoStore-system og voksede til at blive en af Europas førende onlineforhandlere inden for bjergbestigning.

Bergfreunde.de har oplevet en hurtig vækst siden grundlæggelsen i 2006. Det oprindelige lager i Kirchentellinsfurt og forskellige decentrale varelagre kunne dog ikke længere opretholde denne vækstrate. For at kunne forblive succesfuld på markedet på lang sigt, havde virksomheden derfor brug for en ny infrastruktur, der ville give mulighed for mere end 30-40 % årlig omsætningsvækst. Skalerbarhed i forhold til lagerkapacitet, plukkehastighed og plukkeeffektivitet var vigtige succesfaktorer for denne vækst.

“Med vores enorme vækst er vi afhængige af et fleksibelt og effektivt lagringssystem, og derfor har Bergfreunde.de valgt AutoStore. Skalerbarhed, pladseffektivitet og høj ydeevne var afgørende faktorer for os. Alle vores forventninger til AutoStore og Element Logic er blevet mere end opfyldt, og vi har aldrig fortrudt vores beslutning,” siger Ronny Höhn, adm. direktør for Bergfreunde.de.

autostore

Succes med skræddersyede løsninger

For at forblive fremtidssikret åbnede Bergfreunde.de i august 2016 et nyt logistikcenter, som ligger i Rottenburg-Ergenzingen og dækker et areal på mere end 10.000 m². Det særlige ved dette logistikcenter er det selvstændige AutoStore-system, som oprindeligt var dimensioneret til en størrelse på 1.800 m². I næste udviklingskridt tilpassede Element Logic systemets funktion med teknologier til intern transport, procesoptimering og forskellige udvidelser under fuld drift. Derfor kunne Bergfreunde.de til enhver tid leve op til de behov, som den øgede vækst fordrede.

I dag tager 80 robotter sig af over 180.000 genstande fra forskellige producenter. Spektret spænder fra tøj, fodtøj og udendørs udstyr til klatring og specialudstyr. Med hjælp fra Element Logic er Bergfreunde.de lykkedes med at øge sin ordreplukeffektivitet med mere end 400 %. Derudover kunne virksomheden reducere sin gennemløbstid betydeligt. I dag behandler onlineshoppen således mere end 15.000 ordrer på spidsbelastningsdage.

autostore

Er du klar til at tage det næste skridt?

Bliv klogere på hvordan Element Logic kan optimere ydeevnen af dit varelager.

Kontakt os