Produktiviteten er øget med 300 procent hos New Wave

Med hjælp fra Element Logic er engrosforhandleren New Wave flyttet ind i et nyt varelager, uden at deres kunder har bemærket det, og hvor de har vundet en pris som ‘årets leverandør’ for samme periode.

New Wave er en norsk engros tekstilforhandler, som har specialiseret sig i sports- og arbejdstøj. Med en stabil vækst og høje sæson-peaks erkendte virksomheden imidlertid, at det gamle varelager ikke længere var tilstrækkeligt.

‘’Vores gamle varelager var for lille og kunne ikke følge med kundernes efterspørgsel. Det var simpelthen ikke effektivt for os længere,” siger CEO for New Wave, Morten Halvorsen.

‘’Vi vidste, at vi var nødt til at tage et skridt ind i fremtiden og automatisere vores lager.”

Helt nyt varelager

I dag er New Wave flyttet ind i et helt nyt varelager i Østfold-regionen. I løbet af de to år, som flytteprocessen tog at forberede, har Element Logic været med hele vejen, hvilket sikrede en nem overgang såvel som en optimering af hver eneste tomme af den 8.000 kvadratmeter store bygning.

New Wave CEO Morten Halvorsen og Element Logic’s konsulent Kjell Blakseth kan give hinanden hånden efter et godt resultat. Det nye automatiserede varelager har været oppe og køre fra dag ét og har allerede leveret gode resultater.

autostore
Morten Halvorsen, CEO for New Wave, og Kjell Blakseth fra Element Logic kunne give hinanden i hånden i forvisning om, at New Waves nye AutoStore-anlæg var oppe at køre fra dag ét.

Systemet kørte fra første dag

‘’Vi har arbejdet tæt sammen med New Wave gennem hele flytteprocessen, Dette har gjort det muligt for New Wave at erhverve ejerskabet af teknologien og samtidig givet os værdifuld indsigt i, hvordan systemet kunne optimeres,” siger Kjell Blakseth, konsulent hos Element Logic.

‘’Element Logic har leveret alt vores varelagerudstyr, og de har arbejdet tæt sammen med vores entreprenør for at vi kunne få den optimale ydeevne fra vores varelager. Alting er blevet leveret til tiden og er blevet sat op for os. Det virkede fra første dag,’’ siger Morten Halvorsen.

Med den automatiserede AutoStore-løsning fra Element Logic er plukkekapaciteten steget med 300 procent, og plukkeområdet er blevet reduceret med 8.000 m3.

‘’Resultater er skabt på de kun få måneder, hvor vi har været i gang på vores nye lager. Nu, hvor vi nærmer os højsæsonen, får vi virkelig det automatiserede lagersystem at se ved sin fulde kapacitet,’’ fortsætter Morten Halvorsen.

Han ser frem til mulighederne for skalerbarhed i fremtiden.

“Vores estimater viser, at vi kan fordoble vores omsætning i dette nye varelager uden at skulle udvide lageret yderligere.”

Element Logic har fået et skræddersyet affaldshåndteringssystem, der går lige fra arbejdsstationerne til containerne uden for bygningen.

Motiverede lagerarbejdere

En anden positiv konsekvens af flytningen fra det gamle til det nye lager er effekten på arbejdsstyrken. Implementeringen af AutoStore har således reduceret antallet af gaffeltrucks med halvdelen.

“En ergonomisk tilpasset arbejdsdag med renere luft og moderne teknologi har haft stor betydning for medarbejderne’’, forklarer Morten Halvorsen.

Controller og lagerarbejder hos New Wave, Martin Nordahl bekræfter dette.

‘’Ens krop er ikke længere øm, når du vågner om morgenen, og generelt vil jeg sige, at atmosfæren på lageret er mærkbart forbedret. Der er særligt udpegede zoner, hvor du nu kan arbejde, mens du lytter til musik eller podcast, fordi du ikke længere skal bekymre dig om at blive kørt ned af en gaffeltruck,’’ siger Martin Nordahl.

Alt i alt er New Wave blevet en mere fleksibel og en mere effektiv virksomhed efter at have automatiseret sit varelager.

‘’I fremtiden forventer vi en sundere virksomhed med øget kundetilfredshed, fordi vi leverer hurtigere og med mindre fejl. Kort sagt, vi bliver en bedre leverandør med hjælp fra Element Logic og AutoStore,’’ konkluderer CEO for New Wave, Morten Halvorsen.

 

Er du klar til at tage det næste skridt?

Bliv klogere på, hvordan Element Logic kan optimere ydeevnen af dit varelager.

Kontakt os