Kombinationen af erfaring og en bred række af ydelser førte til en styrket konkurrenceevne for XXL

Bare ét år efter installationen af AutoStore® oplevede XXL et radikalt boost i effektivitet, altafgørende pladsudnyttelsesforbedringer, reducerede leadtider til XXL’s butikker og færre plukfejl. Projektets tilbagebetalingstid var også bedre end forventet.

XXL Sport og Villmark er den største og hurtigst voksende sportskæde i den nordiske region. Kontinuerlig vækst førte til øget pres på kædens lager- og håndteringskapacitet, hvilket førte til et behov for justeringer af det manuelle varelager. Løsningen blev Element Logics AutoStore® og eManager.

”Vi er dybt afhængige af en effektiv logistik for at kunne levere kendte brands til lave priser til vores kunder. Vores samarbejde med Element Logic er en af de største succesfaktorer bag en højeffektiv supply-chain med lave omkostninger,” siger Geir Nielsen, Nordic Warehouse Manager i XXL.

autostore

En investering ud over det forventede

Fase 1 af AutoStore® med eManager var dedikeret til tekstilsortering – det segment med det største potentiale i forhold til en mere effektiv opbevaring og håndtering.

Fase 2 gjorde det muligt for XXL at følge sin vision – ”hvis emnet passer ind i AutoStore, ryger det ind i AutoStore” – takket være en udvidelse af systemet med en faktor 4 inden for såvel kapacitet som transaktion.

”Projektet gik som smurt og smertefrit, og vi er især tilfredse med at kunne bruge systemet 100 procent fra dag ét. Det faktum, at omkostningsreduktionerne er bedre end ventet, gør det kun bedre,” siger Geir Nielsen.

autostore

Bygget til fremtidig vækst

I 2013 byggede XXL et helt nyt varelager- og distributionscenter i Örebro, Sverige. Lageret servicerer såvel XXL’s stærke vækst på det svenske og finske marked som nye europæiske markeder.

”Da vi besluttede at etablere det svenske distributionscenter, var det vigtigt for XXL at få det op at køre så hurtigt som muligt. I henhold til vores ønske tror jeg, at Element Logic satte ny verdensrekord i forhold til at få sat et automationssystem i drift; de brugte kun to måneder fra start til slut, hvilket betød, at vores distributionscenter fungerede optimalt fra dag ét,” siger Geir Nielsen.

Han fortsætter:

”Den succes, vi oplevede med Element WCS® og AutoStore i Norge gjorde det til et let valg, da vi besluttede at etablere et varelager i Sverige. En investering i AutoStore® og eManager fra Element Logic er en garanti for, at vi har en effektiv supply-chain med lave omkostninger.”

Opnå en konkurrencemæssig fordel

Find ud af, hvordan Element Logic kan optimere dit varelagers ydeevne.

Kontakt os