Se video: Besøg sportskæden XXL’s automatiserede varelager

XXL er en af verdens mest hastigt voksende forhandlere af sportsudstyr og driver - ud over en webshop - pt. 90 butikker i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Østrig. Virksomheden har tre logistikcentre i Norge, Sverige og Østrig, der alle er udstyret med robotløsninger fra Element Logic. XXL har 5.500 medarbejdere og en omsætning, der i 2020 lå på 11,25 mia. danske kroner (1,5 mia. euro).

Hvorfor Autostore fra Element Logic?

”Vi valgte et AutoStore-robotlager fra Element Logic på grund af dets evne til at opbevare et stort antal emner i en lille opbevaringskube. Løsningen er meget effektiv, skalérbar og sikrer, at vores leverancer når kunderne til tiden,” siger Kai-Remi Berge, AutoStore Manager, XXL Norge.

”Vi har aldrig fortrudt vores valg om at implementere AutoStore. Løsningen fra Element Logic har hjulpet os til at opnå en mere effektiv logistik og sende varer endnu hurtigere ud til slutkunden,” tilføjer han.

Fordelene ved AutoStore

AutoStore-løsningen er meget effektiv med en ekstremt høj oppetid (98,9 %). Den er meget pålidelig og nem at bruge samt betjene efter en kort introduktion. XXL har ikke oplevet nogen væsentlige ændringer i forhold til hvordan virksomheden har arbejdet under Covid-19-pandemien i 2020/2021.

I 2019 var XXL de første i verden til at teste og bruge den nye Relay-port. Den har siden haft en oppetid på 100 % og en 30 % højere produktivitet end de traditionelle karusselporte, siger Kai-Remi Berge.

Læs mere om Relay-porten her.

AutoStore-løsningen

Siden XXL’s første AutoStore-implementering i Norge har virksomheden taget en række nye AutoStore-robotlagre i brug i Sverige og Østrig, inklusive forskellige udvidelser af systemet. Siden 2010 har Element Logic gennemført otte udvidelser af XXL Norges AutoStore-løsninger, startende med 10.000 kasser og 10 robotter til nu 158.000 kasser, 86 robotter og 23 porte, hvoraf den ene er en Relay-port. Det gør XXL’s lager til det største varelager i Norge.

En tredjepartsløsning er ligeledes implementeret, hvilket har muliggjort nem integration mellem XXL’s eksisterende ERP-system og Element Logics eManager og AutoStore-software.

Samarbejde med Element Logic

”Vi indledte samarbejdet med Element Logic i 2010 i Norge, i 2013 i Sverige og i 2020 i Østrig, og i dag er XXL’s varelager i Norge det største på det norske marked. Element Logic leverer altid til timen, følger op på henvendelser og servicerer kunden via sine service- og supportydelser. Takket være alt dette har AutoStore-systemet en oppetid på 98,9 %,” siger Kai-Remi Berge.

Et enkelt råd fra Kai-Remi Berge til nye eller potentielle AutoStore-brugere: ”Vær sikker på, at du har en langsigtet plan, så du er i stand til at skalere op og være fleksibel over tid.

Fakta om XXL’s AutoStore-løsning

  • 8.000 m2
  • 158.000 kasser
  • 86 robotter
  • 23 porte
  • 1 relay-port

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Lyder AutoStore som noget for dig?

Bliv klogere på AutoStore og vores løsninger.

Kontakt os i dag!