Sanistål foretager kæmpe udvidelse af sit AutoStore-robotlager

Den danske grossistvirksomhed Sanistål har store vækstplaner, og derfor gennemfører virksomheden nu en massiv udvidelse af sit fuldautomatiske AutoStore-anlæg fra Element Logic i Saniståls logistikcenter i Billund. Udvidelsen vil mere end fordoble kapaciteten i forhold til Saniståls nuværende robotanlæg og gøre plads til tusindvis af nye varer i virksomhedens varesortiment.

Sanistål har lanceret en ambitiøs vækststrategi, efter at virksomheden i december blev købt af svenske Ahlsell, der er Nordens førende distributør af produkter og værktøjer til professionelle kunder. Den ny ejer har netop godkendt udvidelsen af robotanlægget, som bliver en af de største investeringer, der nogensinde er foretaget i Sanistål.

”Vi sætter nu gang i en kæmpe udvidelse af vores AutoStore-anlæg, så vi kan opskalere vores forretning og føre vores vækstplaner ud i livet,” siger Claudio Christensen, der er CEO i Sanistål og landechef i Ahlsell Danmark.

På billedet ses Claudio Christensen, CEO, og Stephan Schuler, Supply Chain-direktør, begge fra Sanistål. Foto: Lars Horn / Baghuset.

 

Fra 84.000 til 183.000 kasser

En af fordelene ved robotanlægget er, at det relativt nemt kan udvides i takt med, at Sanistål vækster. Det har der i høj grad været brug for, siden virksomheden indviede sit første AutoStore-robotlager fra Element Logic for mindre end to år siden.

”Vores robotanlæg har været en stor succes. Det øger vores automatiseringsgrad og gør os langt mere omkostningseffektive, og anlægget er en vigtig forudsætning for, at vi fx kan udvide med nye sortimenter,” siger Supply Chain-direktør Stephan Schuler.

Saniståls første robotanlæg, der blev taget i brug i september 2021, indeholdt 48.000 kasser med lagervarer. Anlægget er netop blevet udvidet til at indeholde 84.000 kasser, men allerede nu har Sanistål altså besluttet at gennemføre endnu en udvidelse.

Denne gang er der tale om en kæmpe udvidelse, som mere end fordobler robotanlæggets kapacitet fra 84.000 til 183.000 kasser med lagervarer. Det gør dermed Saniståls AutoStore-anlæg til det hidtil største af sin slags i Danmark.

”Vi ser frem til sammen med Sanistål at skulle gennemføre så stor en udvidelse. Den største glæde er at opleve Saniståls glæde og udbytte af systemet, der er en vigtig ingrediens i Saniståls videre vækstplaner,” siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

Plads til masser af nye varer

Udvidelsen af AutoStore-anlægget i Saniståls logistikcenter i Billund kommer til at foregå i etaper over de næste to-tre år.

”Vi kommer i de kommende år til at udvikle og udvide hele vores forretning med masser af nye varer og nye forretningsområder, og derfor får vi fremover brug for væsentlig mere kapacitet i vores robotanlæg,” siger Stephan Schuler.

Når udvidelsen er fuldt gennemført, vil der være 160 robotter, som vil bevæge sig rundt på anlægget og bringe kasser med varer frem til særlige plukkestationer, hvor medarbejdere står klar til at pakke og sende varerne til Saniståls kunder.

Den markant større kapacitet betyder, at antallet af kundelinjer, som anlægget kan ekspedere, vil blive mere end fordoblet de næste par år.

Første etape af udvidelsen vil være klar i marts næste år, hvor i alt 110.000 kasser, 90 robotter og 14 plukkestationer er i drift.

Fakta om udvidelsen de næste par år

  • Saniståls AutoStore-anlæg udvides fra cirka 84.000 kasser til 183.000 kasser med lagervarer.
  • Antallet af robotter stiger fra 58 til 160.
  • Antal plukkestationer stiger fra 10 til 22.
  • Antal kundelinjer, som anlægget kan ekspedere, vil mere end fordobles.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Læs flere nyheder fra Element Logic

Vil du vide mere? Læs flere nyheder her:

Læs mere her