Robotlager fra Element Logic har klædt Billig-arbejdstøj.dk på til julehandlen

Danmarks største webshop for arbejdstøj, Billig-arbejdstøj.dk, har taget konkurrencen op med Amazon og investeret i et AutoStore-robotlager fra Element Logic. Anlægget hjælper Billig-arbejdstøj.dk til at arbejde smartere og følge med forbrugernes voksende appetit på sofashopping – ikke mindst under julehandlen.

1.200 ordrer.

Så meget nåede webshoppen Billig-arbejdstøj.dk’s robotlager fra Element Logic at ekspedere på sin første arbejdsdag.

Efter en leveringsperiode på bare fem måneder blev AutoStore-anlægget taget i brug i begyndelsen af september. Og allerede kort tid efter kontraktunderskrivelsen var anlæggets 18 mobile lagerrobotter blevet til 30.

På grund af danskernes øgede appetit på at shoppe fra sofaen var Danmarks førende webshop for arbejdstøj simpelthen nødt til at udvide anlægget allerede inden første arbejdsdag.

”AutoStore er én af søjlerne i vores målsætning om at tredoble omsætningen de næste fem år. Vi skal kunne håndtere pluk og varehåndtering bedst muligt, så vi står så stærkt som muligt over for Amazon og andre udefrakommende trusler,” siger ejer og administrerende direktør Tommy Søndergaard.

Adm. direktør for Billig-arbejdstøj.dk, Tommy Søndergaard.

Havde brug for den rigtige lagerløsning

Foruden 12 ekstra robotter blev robotlageret også udvidet fra 20.000 til 30.000 kasser. Lynudvidelsen fortæller noget om hastigheden af den vækst, som Billig-arbejdstøj oplever i disse år. Siden grundlæggelsen i 2009 har virksomheden således vundet seks Børsen Gazelle-priser og ekspanderet til Sverige, Norge og England.

Billig-arbejdstøj.dk rummer i dag Danmarks største online-udvalg af arbejdstøj til alle typer brancher, og hertil kommer et stort sortiment af arbejdssko samt sports- og fritidstøj. Ifølge Tommy Søndergaard forventer man i år at omsætte for 40-50 millioner kroner mere i forhold til 2019-omsætningen, der endte på 81 millioner kroner.

”Vi oplever helt overordnet vækst på stort set alle vores varegrupper, og samtidig vokser antallet af kunder i både det professionelle og det private segment,” lyder det fra Tommy Søndergaard.

”Derfor havde vi brug for den helt rigtige løsning til at automatisere vores varepluk. Og den løsning fandt vi i AutoStore fra Element Logic. Vi står nu med et anlæg, der er tilpasset vores aktuelle behov her under julehandlen. Og ikke mindst står vi med et anlæg, der er utroligt let at opskalere til fremtidig vækst – både i forhold til robotter, lagerplads og plukporte.”

Arbejder smartere

AutoStore-robotlageret fylder pt. kun godt halvdelen af en helt ny 2.000 m2 lagerhal, som Billig-arbejdstøj.dk har fået bygget, så der er rigeligt med plads til at udvide anlægget.

Samtidig kan man inddrage virksomhedens højlager, der i dag fungerer som bufferlager for AutoStore-anlægget.

”Så vi kan uden de store problemer firedoble kapaciteten på AutoStore, hvis vi får behov for det,” siger Tommy Søndergaard og uddyber:

”Vi arbejder meget mere smart nu. Vi behøver ikke længere komme til varerne – de kommer til os. Og anlægget har givet os en helt anden smidighed og plads til ekstra kapacitet.”

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vide mere om Element Logic?

Læs vores øvrige nyheder

Læs mere her