Lancering af FusionPort™ og FusionPort Staging™

AutoStore har netop udvidet sine produkter med to nye operatørporte, FusionPort™ og FusionPort Staging™. De nye operatørporte hjælper logistikvirksomheder med at tiltrække og fastholde medarbejdere og dermed reducere medarbejderomsætningen og øge produktiviteten.

AutoStore har netop udvidet sine produkter med to nye operatørporte, FusionPort™ og FusionPort Staging™. Som en af de første i verden har XXL, den førende sportsforhandler i Norden, allerede testet den nye port over det seneste år med implementeringen foretaget af Element Logic.

De nye løsninger fra AutoStore er bygget med tre fokuspunkter i tankerne: Sikkerhed, ergonomi og operatørens velvære. Derudover øger de nye porte også den overordnede alsidighed i forhold til robot-stykpluk, mere komplekse arbejdsgange, højere gennemløb og produktivitetsfunktioner. Alt sammen parametre, der bidrager til at øge nøjagtigheden og effektiviteten. Som partner til AutoStore har vi i det seneste år testet FusionPort hos en af vores kunder, XXL.

Sikkerhed, ergonomi og operatørens velvære

De nye operatørporte hjælper logistikvirksomheder med at tiltrække og fastholde medarbejdere og dermed reducere medarbejderomsætningen og øge produktiviteten. FusionPort™ introducerer flere vigtige fordele i forhold til eksempelvis fastholdelse af medarbejdere, herunder:

En 15° hældning fremad på porten mindsker den fysiske belastning for medarbejderen. Det skråtstillede arbejdsområde reducerer behovet for den rækkevidde, der ellers normalt kræves for, at medarbejdere kan plukke fra bagsiden af en kasse. Samtidig opnår operatøren et bedre udsyn.

En sikkerhedsluge dækker arbejdsstationen til, mens kasserne udskiftes. Dette er en plexiglas-skydedør, der åbnes, når en vare er klar til at blive plukket og lukker igen, når plukket er gennemført. Andre porte har også sikkerhedsfunktioner inkluderet, men denne luge er en mere omfattende sikkerhedsforanstaltning, der hjælper med at reducere arbejdsulykker og forbedrer operatørens sikkerhed.

Det integrerede pick-to-light-system er designet til at guide operatøren til det korrekte pluk, da en lampe vil oplyse den korrekte beholderplacering, som operatøren kan vælge fra. Pick-to-light er designet til at forenkle operatørens arbejdsgang, mindske stress under betjening af porten, reducere fejl og forenkle træningen af nye brugere.

God feedback fra test
FusionPort blev installeret i et eksisterende system hos vores kunde XXL og testet under batchplukning af flere ordrelinjer under hver kassepræsentation. Under afprøvningen af FusionPort opnåede XXL en 50 % forbedring i operatøreffektivitet med et maksimalt gennemløb på tæt på 400 kasser i timen.

""Her hos XXL har vi oplevet flere fordele med FusionPort. Sammenlignet med andre porte fra AutoStore er den mere ergonomisk på grund af højden på porten og på grund af det faktum, at den er tiltet. FusionPort er uden tvivl mere effektiv og brugervenlig end andre porte. Hvis jeg skulle give en anbefaling til andre om, hvilken portløsning de skal investere i, ville det være denne.""

— Kai-Remi Berge, Department Leader AutoStore hos XXL

Produktivitet og alsidighed

Fra et produktivitets- og systemintegrationssynspunkt er FusionPort™ designet til at være den mest alsidige port til dato. De to kasseåbninger giver mulighed for mere automatiseret plukning og forbedrede arbejdsgange. En robotplukkearm kan skifte mellem, hvilken kasse den plukker fra, og det er dermed muligt at klargøre den ene beholder, mens der plukkes fra den anden beholder. Det er også muligt at bruge begge portåbninger i en skræddersyet kombination. Denne fleksibilitet skaber sammen med 15°-hældningen AutoStores hidtil mest ergonomiske og optimerede arbejdsstation.

Ordrekonsolidering i AutoStore-porte er ikke noget nyt. Det unikke ved FusionPort Staging™ er, at den kombinerer ordrekonsolidering og forberedelse af kasser i en enkelt port. FusionPort Staging™ giver virksomheder mulighed for at strømline driften og reducere ejendomsomkostningerne ved at reducere den nødvendige plads til forberedelse af kasser. Det er nu muligt at opbevare konsoliderede ordrer i AutoStore på et støvfrit, sikkert og om nødvendigt i et temperaturkontrolleret område til brug i eksempelvis e-købmandscentre.

FusionPort™ – Tekniske specifikationer

 • To kildekasser med 15° hældning
 • Gennemløb på 2×275 = 550 beholdere/t
 • Integrerede visuelle plukkehjælpemidler
 • Brugergrænseflade
 • Sikkerhedsluge

FusionPort Staging™ – Tekniske specifikationer

 • To kildekasser med 15° hældning
 • Gennemløb på 2×275 = 550 beholdere/t
  og derudover:
 • To kasseåbninger på siden med
  gennemløb 2×200 = 400 beholdere/t
 • Integrerede visuelle plukkehjælpemidler
 • Brugergrænseflade
 • Sikkerhedsluge

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vide mere om Element Logic?

Læs mere her