autostore

Element Logic leverer verdens største AutoStore-installation inden for tredjepartslogistik

E-logistikvirksomheden Prime Cargo investerer i et kæmpe AutoStore-robotlager, der skal sikre endnu hurtigere leverancer. AutoStore-specialisten Element Logic leverer anlægget.

Som den første leverandør af e-handelslogistik i Danmark automatiserer Prime Cargo nu fuldstændig sine varepluk. Det sker med investeringen i et fuldautomatisk AutoStore-robotlager, der skal leveres af Element Logic.

Anlægget skal stå klart i juni 2019 og vil gøre Prime Cargo i stand til at håndtere 20.000 ordrer i døgnet fra et lager bestående af over 500.000 varenumre.

”Anlægget bliver verdens hidtil største AutoStore-installation hos en tredjepartslogistikleverandør, så det er virkelig en milepæl inden for 3PL-lagerautomation,” udtaler Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

”Prime Cargo kan fremover tilbyde sine kunder hurtige leverancer af høj kvalitet i et internationalt konkurrencepræget marked, hvor logistikken er et vigtigt parameter for succes. Vi glæder os meget til samarbejdet med Prime Cargo,” uddyber han.

Skærper konkurrenceevnen

Som logistikpartner håndterer og ekspederer Prime Cargo blandt andet varer fra en lang række webshops. Det sker 24 timer i døgnet, 365 dage om året til hele Europa.

Med AutoStore-anlægget afkorter Prime Cargo den tid, fra virksomheden modtager ordren, til den videregives til fragtfirmaerne. Samtidig skærper anlægget Prime Cargos evne til at håndtere højsæsoner og kampagner – eksempelvis i forbindelse med Black Friday-salget i november.

”Vi er de første i Danmark og en af de første logistikudbydere i Skandinavien, som tager denne teknologi i brug. Fra julen 2019 kan vi tilbyde vores kunder, som er større webbutikker, at deres varer kan håndteres i AutoStore med automatiseret pluk. Vi ved alle, at e-handel er i hastig vækst, og for at vores kunder kan udbygge deres position i den øgede internationale konkurrence, ser vi et kæmpe potentiale i at investere i automatisering, som understøtter deres værdikæde, så slutkunderne får deres varer hurtigere,” fortæller Managing Director i Prime Cargo Danmark, Morten Høilund.

Pladsen udnyttes optimalt

AutoStore er en uhyre fleksibel og kompakt robotlagerløsning, der kan skræddersyes til den enkelte kunde. Varerne opbevares i kasser, der stables ovenpå hinanden i et aluminiumsgitter, hvilket sikrer optimal udnyttelse af pladsen.

I Danmark anvendes AutoStore blandt andet af Proshop og EET Group.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Er du klar til at tage næste skridt?

Find ud af, hvordan Element Logic kan optimere dit varelagers ydeevne.

Kom i kontakt med os