Element Logic står bag Danmarks største robotlager

Når netbutikken Proshop til november slår dørene op til sit spritnye lager, skriver Proshop sig ind i rekordbøgerne. Med en flåde på 70 AutoStore-robotter leveret af Element Logic og et areal på 16.300 m2 bliver lageret nemlig Danmarks største af sin slags.

Når Proshop i fremtiden modtager en ordre på sin webshop med over 200.000 forskellige varer, får medarbejderne endnu flere mekaniske kolleger til at assistere med vareplukningen.

Robotlageret bliver nemlig bemandet af 70 avancerede AutoStore-robotter, som den europæiske AutoStore-specialist Element Logic har designet, leveret og installeret. I forvejen har Element Logic leveret Proshops nuværende robotlager, som blev taget i brug i sommeren 2018.

Plads til op mod 300 robotter

Med det nye rekordlager udvides antallet af kasser, hvorfra robotterne ”plukker” varer og gør dem klar til afsendelse, fra 42.000 til intet mindre end 100.000 kasser. Og selvom der i første omgang kun bliver installeret 70 robotter i det 16.300 kvm. store lager, er der plads til at udvide kapaciteten til op mod 300 robotter, hvis behovet opstår.

”Proshop havde et ønske om at automatisere en endnu større del af deres lager og udvide kapaciteten markant, så de får et godt fundament til at kunne vækste forretningen. Og det må man sige, at de får mulighed for med det nye robotlager,” siger administrerende direktør hos Element Logic, Nikolaj Bjørn Eriksen.

Genvalg til Element Logic

Det er ikke første gang, at Element Logic står bag et robotlager for Proshops. I 2018 udviklede de Proshops første og eksisterende robotlager med dengang 40 AutoStore-robotter, der var med til at øge virksomhedens toplinje med 30 % og fordoble resultatet på bundlinjen efter blot et enkelt år.

Derfor var Proshop heller ikke i tvivl om, at det endnu en gang skulle være Element Logic, der skulle levere det elektroniske indmad til det nye lager.

”Vi har haft et super samarbejde med Element Logic om det eksisterende anlæg og ser frem til at fortsætte og udvide samarbejdet yderligere. Vi ser helt klart AutoStore af Element Logic som en vigtig del af vores virksomheds rejse fremover,” siger adm. direktør i Proshop, Ivan Jæger Christiansen.

Proshops nye lager forventes at stå færdigt d. 1. november i år, så det er klar til e-handlens største salgsdag; Black Friday.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Læs flere nyheder fra Element Logic

Læs flere nyheder her