Danmarks største robotlager er nu officielt i brug

Netbutikken Proshop har officielt taget sit nye og topmoderne robotlager i brug. Med et areal på 2,5 fodboldbaner og 70 AutoStore-robotter designet, leveret og installeret af Element Logic er der tale om Danmarks foreløbig største AutoStore-robotlager.

Webshoppen Proshop tager brugen af lagerrobotteknologi til det næste niveau.

I bestræbelserne på at følge med væksten udvider en af Danmarks førende webshops inden for elektronik og it nu sit AutoStore-robotlager i samarbejde med Element LogiC og flytter i samme ombæring lageret til en ny adresse. Flytningen tredobler robotlagerets kapacitet og ruster virksomheden til endnu mere eksport til udlandet, blandt andet Tyskland.

Opførelsen af det nye lager er sket på under ét år, så Proshop nu er helt klar til årets største udsalgsdag, Black Friday, i slutningen af november.

”Med det nye robotlager får Proshop mulighed for at indfri sit ønske om at udvide kapaciteten og automatisere en større del af sit lager. Dermed får Proshop de bedste forudsætninger for at forsætte sin imponerende vækst,” siger Nikolaj Bjørn Eriksen, adm. direktør hos Element Logic Danmark, der står bag AutoStore-leverancen til Proshop.

Øget lagereffektivitet

I det nye robotlager øges antallet af kasser, hvorfra robotterne plukker varer og gør dem klar til afsendelse, fra 42.000 til hele 100.00 kasser.

På nuværende tidspunkt er der installeret 70 robotter, men med det nye lagers størrelse er der plads til at udvide kapaciteten til op mod 300 Autostore-robotter, hvis det bliver nødvendigt.

I alt fylder det nye lager inklusiv kontorfaciliteter 16.300 m2 – svarende til 2,5 fodboldbaner.

Fortsat samarbejde mellem Element Logic og Proshop

Det er ikke første gang, at Proshop samarbejder med Element Logic. For bare to år siden leverede Element Logic de 40 AutoStore-robotter, der udgjorde kernen i Proshops første robotlager.

Efter bare ét års drift havde dét anlæg bidraget til at fordoble Proshops resultatet på bundlinjen og øge selskabets toplinje med 30%.

Det var derfor ikke nogen svær beslutning for Proshop at forsætte samarbejdet med Element Logic i forbindelse med lagerudvidelsen.

”Vi har haft et super samarbejde med Element Logic om det eksisterende anlæg og ser frem til at fortsætte og udvide samarbejdet yderligere. Vi ser helt klart AutoStore af Element Logic som en vigtig del af vores virksomheds rejse fremover,” siger adm. direktør i Proshop, Ivan Jæger Christiansen.

Proshop omsatte i 2019 for 1,5 milliarder danske kroner og havde et rekordstort overskud på 24 millioner danske kroner.

Faktaboks om Proshops robotlager:

  • Antal robotter: 70 (med plads til potentielt 300 robotter)
  • Antal kasser: 100.000
  • Antal varenumre: 200.000

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vide mere om lageroptimering?

Kontakt os for mere information