AutoStore rykker ind i dentalbranchen

Som den første dentalvirksomhed i Norden har Nordenta investeret i et AutoStore-robotlager fra Element Logic med 17 lagerrobotter. Anlægget sikrer blandt andet Nordenta større leveringssikkerhed og er et godt eksempel på, at AutoStore-teknologien også er yderst relevant til mindre varelagre.

Fremtiden er flyttet ind på Nordentas lager i form af et AutoStore-robotlager fra Element Logic. Anlægget er det første af sin art i dentalbranchen i Norden, og det skal blandt andet sikre Nordenta højere effektivitet og større leveringssikkerhed.

Nordenta er totalleverandør til dentalbranchen og forhandler alt fra forbrugsvarer og udstyr til service og kurser. 80 % af Nordentas varelager – svarende til ca. 14.000 varenumre – kan opbevares i AutoStore-anlægget.

”Med implementeringen af AutoStore tænker vi langsigtet og strategisk ved at optimere logistikken. Det har længe været Nordentas mission at optimere og effektivisere vores lager, så vi forbliver den største og bedste spiller på markedet,” siger Christoffer Frølich, lagerchef hos Nordenta.

”Derfor ledte vi efter en lagerløsning, der kunne effektivisere vores lagerdrift og samtidig udnytte vores eksisterende lagerplads,” tilføjer han.

Rundvisning hos Nordenta

Nordentas lagerchef Christoffer Frølich viser rundt i forbindelse med indvidelsen af Nordentas AutoStore-robotlager.

Også relevant til mindre varelagre

Nordentas robotlager udmærker sig ved en høj varians i de varenumre, der proppes ind i anlægget. AutoStore håndterer således alt fra tandbørster over engangshandsker til reservedele til tandlægeudstyr.

Samtidig er anlægget etableret i en lagerhal med kun fem meters frihøjde under loftet.

”Nordentas anlæg er et godt eksempel på, at AutoStore-teknologien også er yderst relevant til mindre varelagre. Et AutoStore-anlæg er så modulært designet, at det kan etableres på selv meget lidt plads og have en begrænset kapacitet og stadig være en konkurrencedygtig løsning, siger administrerende direktør i Element Logic Danmark, Nikolaj Bjørn Eriksen.

Anlægget er blevet installeret hen over foråret og blev officielt indviet i forbindelse med Nordentas 60-års jubilæum i juni måned.

Fordelene ved AutoStore

  • Bedre ergonomi for Nordentas lagermedarbejdere
  • Mulighed for større fleksibilitet
  • Flere håndterede ordrer per medarbejder
  • Mindsker risikoen for plukfejl
  • Forbedret arealudnyttelse
Se en timelapse-video af installationen af Nordentas AutoStore fra Element Logic

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vi er specialister i lageroptimering

Skal vi optimere dit lager?

Læs mere om vores løsninger og services her