Apotea vælger robotstyret AutoStore

Sveriges førende onlineapotek Apotea er en gigant inden for receptpligtig og ikke-receptpligtig medicin på nettet. Takket være den stadigt stigende efterspørgsel har Apotea valgt at automatisere sit lager yderligere gennem den effektive AutoStore-løsning fra Element Logic. For første gang på det svenske marked er den unikke eOperator plukkerobot fra Element Logic også inkluderet i investeringen.

I Morgongåva erhvervspark, 60 km vest for Uppsala, ligger Apoteas logistikcenter, der er 38.000 kvadratmeter stort og blev indviet i 2018. Anlægget er certificeret med Miljöbyggnad Silver, og på taget ligger et af Sveriges største solcelleanlæg. Herfra sendes omkring 1 million pakker hver måned. Under pandemien steg efterspørgslen kraftigt, og for bedre at kunne klare de store variationer i ordretilgang, der opstår over tid, har man valgt at automatisere med AutoStore-systemet fra Element Logic. Målet er at optimere leveringsmulighederne og at øge effektiviteten.

Arbejder med både personale og plukkerobotter
Apotea har gennem årene automatiseret dele af sine lagerprocesser med forskellige leverandører og forbedrer nu effektiviteten yderligere. AutoStore-løsningen omfatter 20.000 bakker (med plads til 25.000), 30 AutoStore-robotter (R5), 4 karruselporte (hvor tre af disse vil blive håndteret af plukkerobotter). AutoStore-systemet vil også blive forbundet med andre automationszoner via et banesystem. Robotsystemet er bygget til at blive yderligere udvidet i fremtiden, og i første omgang er den nye kapacitet estimeret til at være 800 ordrelinjer i timen.

eOperator er selvlærende
AutoStore er en vare-til-person-løsning, men den fungerer lige så godt med personale som med den automatiske plukkerobot eOperator, der er en vigtig del af den nye investering.

eOperator er et samarbejde mellem Element Logic og RightHand Robotics og er en robotplukketeknologi eller robotarmløsning, der plukker automatisk 24/7. Den er designet til at arbejde med AutoStore for yderligere at automatisere lagerprocesserne. Ved hjælp af maskinlæring finder eOperator automatisk den bedste måde at håndtere den vare, der skal plukkes, hvilket øger ordrekapacitet, varehåndtering og leveringstid og skaber en stærk kobling mellem AutoStore og materialeflowet.

Pär Svärdson, administrerende direktør for Apotea; hvorfor valgte I lagerautomatisering med AutoStore?
“Med pandemien lærte vi, at vi skal være fleksible og have en høj maksimal kapacitet for at kunne klare den pludselige efterspørgsel, der kan opstå i kriser som pandemien eller krigen i Ukraine. I begyndelsen af pandemien fordoblede vi vores ordreindgang og fandt det svært at levere i henhold til vores kundeløfte. Med en AutoStore øger vi kapaciteten på den automatisering, vi allerede har, på en effektiv måde, der giver større fleksibilitet i produktionen.”

Er investeringen en del af en større tænkning omkring jeres lagervirksomhed?
“Ja, vi har investeret i automatisering siden 2019 og tror på, at det er fremtiden for at imødekomme kundernes høje krav til hurtige og effektive leverancer.”

Hvad er ambitionen med den nye automatiske plukker eOperator?
“Ambitionen med robotterne er at fjerne repetitive opgaver for medarbejderne og gøre arbejdet mere effektivt.”

"Apotea er en imponerende gigant inden for svensk e-handel, og da et af deres vigtigste salgsargumenter er hurtige og præcise leveringer, blev det naturligt at forbinde deres AutoStore-løsning med Element Logics smarte plukker, eOperator. Resultatet er forbedret ordrekapacitet, fragthåndtering og leveringstid."

— Anders Bohlin, Sales Director i Element Logic Sverige.

Join our newsletter

Keep up to date, get insights and product updates straight to your inbox.

Sign up

Vil du vide mere om Element Logic?

Læs flere nyheder.

Klik her